Kilde: http://brodogkorn.no/oppskrift/torunns-grove-rundstykker/
12 stykk
Laget første gang: 28/5-17. Meget gode.
INGREDIENSER
300 g siktet hvetemel
300 g sammalt hvete, grov
3/4 ts salt
1-2 ts sukker eller 1 ts sukrin
3 ½ dl vann
3 ss olje
1 pk gjær (tørrgjær eller fersk)
egg til pensling
Valmuefrø til pynt
SLIK GJØR DU
- Ha mel, salt, sukker, vann og olje i en bakebolle. Smuldre i gjæren og elt deigen godt til den slipper kantene.
- Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 12 like store emner. Trill hvert emne til en bolle. Legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk rundstykkene med klede, og og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Pensle dem lett med sammenvispet egg, og dryss sesamfrø på.
- Stek rundstykkene nest nederste nivå i ovnen ved 220°C i 12-14 minutter. Avkjøl på rist. (Måtte ha dem ned et hakk – i ytterligere 4 minutter, for å få stekt under).