Kilde: https://www.smakfullhelse.no/post/hjemmelaget-polse-og-hamburgerbrod
Justert litt av meg nedenfor, redusert antallet
Brødene kan gjerne fryses.
Bakt 1. gang 6/8-20. Litt tørr, derfor prøv med mindre sammalt fin.
Oppskrift
Til 5 stk pølsebrød (eller hamburgerbrød):
-
1 1/2 dl lettmelk
-
ca 15 gram fersk gjær (1/2 pk = 25 gr)
-
1/4 ts salt (tilsett dette i melet. Salt dreper gjæren)
-
4 1/2 ss rapsolje (1 ss = 3 ts)
-
1 dl (justert ned fra 1 1/2 dl) sammalt hvetemel finmalt
-
2 dl (justert opp fra 1 1/2 – 2 dl) siktet hvetemel
Fremgangsmåte
Varm melken fingervarm. Rør ut gjæren i melken. Tilsett de andre ingrediensene. Hold igjen 0,2 dl siktet hvetemel, slik at deigen kan justeres til riktig konsistens etterhvert under eltingen. Elt i 5-10 minutter. La heve i 1 time eller til dobbelt størrelse.
Del deigen i 5 emner. Rull ut til 5 avlange pølsebrød ca 15 cm (hever lite i lengden) eller runde hamburgerbrød.
La heve i 30 minutter. Pensle med vann.
Stek på over- og undervarme midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter, eller til de er gylne.
Den til venstre hadde best lengde.