Ostestenger

Kilde: http://paakjokkenbenken.com/2012/02/19/smakfulle-ostestenger/

 

Laget første gang 18/11-17. Veldig gode…. Spiste til aspargessuppe. Litt plunder å trille ut stengene, kanskje bør osten rives mer opp.

Du treng:

2 1/2 dl hvetemel

100 g kaldt smør, i terningar

150 g riven ost (gjerne jarlsberg, gryère – ost med smak)

1 ss tørket oregano

1 eggeplomme

1 ss vann

ca 1 ss Maldonsalt  eller grovt havsalt til pynt

 

Slik gjer du det:

  • Ha mjølet i ei kjøkkenmaskin og dryss på smørterningane. Køyr med pulsknappen til du har ei finkorna masse som liknar på brødsmular. Tilsett oregano og ost, bland med eit par trykk på pulsknappen. Ha i eggeplommen og bland godt med pulsknappen.
  • Legg deigen på benken og kna den godt saman (legg den i kjøleskapet ei stund om den er klissete). Form deigen til ei lengde og del den i om lag 30 små bitar. Trill kvar bit til ei om lag 12 cm lang pølse og legg dei på steikeplata. Dekk med plast og set kaldt i 20 minutt (dersom du ikkje har stort kjølehjørne som rommar bakeplatene, kan du like gjerne la dei stå under eit ope vindauge).
  • Forvarm steikeomnen til 200 grader.
  • Pensle ostestengene med vatn og dryss på salt. Steik eitt brett om gangen, i 10 – 15 minutt – dei skal vere gylne. Avkjøl stengene på rist. Server ostestengene med dipp, til suppe, som snacks eller som ein av fleire godbitar på ein antipasto-tallerken.

Comments are closed.