Kilde: http://www.spiselise.no/2016/01/08/kuvertbrod/
Laget første gang 18/3-17. 18 kuvertbrød. Litt kompakte. Mye bedre etter å ha vært fryst.
Du trenger:
- 500 g hvetemel
- 25 g gjær
- 50 g smeltet smør
- 1 ts sukker
- 1/2 ts salt
- 3 dl melk
- 1 egg + 1 egg til pensling
- Valmuefrø, sesamfrø
Grovere (test-)versjon:
500 g hvetemel erstattes med:
300 gr sammalt fin
200 gr hvetemel
65 gr gjær
Slik gjør du:
- Ha alt det tørre i en bakebolle
- Smelt smør i en gryte og tilsett melken, varm til 37 grader ved bruk av fersk gjør. Nærmere 40 om du bruker tørrgjær.
- Ha smør og melk i bakebollen
- tilsett egget
- miks i en kjøkkenmaskin eller for hand til du har en glatt og fin deig.
- La heve til dobbel størrelse
- Del deigen i 2 og rull hver del til en pølse, del pølsen i litt små men like store biter.
- Rull hver bit til pølser, rull en pølse som en snegle, dytt enden litt under kuvertbrødet og sett på et bakepapir
- La heve i 20-30 minutter
- Pensle med egg og strø over valmuefrø eller sesamfrø om du ønsker.
- Stek på 220 grader i 8-10 minutter
Serveres nybakte, kan fryses ned men da må det gjøres med engang de er blitt kalde.
Tin dem i romtemperatur og stek i varmluftsovn 3-4 minutter så er de som nybakte.
Eller tin i 6 – 7 minutter på 160 grader.