Kanelsnurrer – mini

Tatt utgangspunkt i: https://www.godt.no/oppskrift/1752/mini-kanelsnurrer-gifflar

50 stk

  • 25 g gjær
  • 75 g bremykt
  • 2.5 dl lettmelk
  • 0.3 dl sukker
  • 0.2 dl sukrin
  • 1 egg
  • 8 dl hvetemel

Fyll

  • 50 g bremykt
  • 0.2 dl sukker
  • 0.2 dl sukrin
  • 1 ts kanel

 

Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm. Ha i væske og gjær.
Tilsett smeltet smør og egg.
Deigen eltes godt til den er smidig. La maskinen kjøre opp mot maks fart i 5-7 minutter, avhengig av størrelse på deigen. Ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre. Etter at deigen er ferdig eltet må den hvile.
La den hvile minimum 1/2 time på et lunt sted. Pakk gjerne bollen inn i en tett plastpose. Når deigen har hevet til dobbel størrelse kan du begynne utbakingen.

La den hvile 30 – 40 minutter på et lunt sted. Pakk gjerne bollen inn i en tett plastpose. Når deigen har hevet til dobbel størrelse kan du begynne utbakingen.

Kjevle ut et rektangel, del rektangelet i to. Rør sammen mykt smør, kanel og sukker og stryk på smørblandingen.Bruk en finger og ha litt vann på nederst på deigen du skal rulle sammen. Pass på å få skjøten under.Rull sammen og klem litt sammen.Del opp i ca. 3 cm store biter. Sett på en bakeplate kledd med bakepapir.

Kjevle ut et rektangel, del rektangelet i to. Rør sammen mykt smør, kanel og sukker og stryk på smørblandingen.Bruk en finger og ha litt vann på nederst på deigen du skal rulle sammen. Pass på å få skjøten under.Rull sammen og klem litt sammen.
Del opp i ca. 3 cm store biter. Sett på en bakeplate kledd med bakepapir.

La giflene heve enda en gang (30 min). Pensle med egg  og stek på 220 grader 5-7 minutter.

Comments are closed.