Kanelsnurrer med eplebiter

Kilde:  http://www.godt.no/#!/oppskrift/7076/kanelsnurrer-med-eplebiter

Tips:
Topp de nystekte bollene med en frisk melisglasur laget av melis og vann

8 – 9 stk:

2,5 dl kald melk

25 gr gjær

450 gr hvetemel

100 gr sukker

10 gr kardemomme

1/4 ts salt

100 gr romtemperert smør

Kanel- og eplefyll

50 gr romtemperert smør

50 gr sukker

1 ss kanel

1 stort eple

1/2 sammenvispet egg, til pensling

Slik gjør du

  1. Smuldre gjæren sammen med det tørre i en bakebolle. Tilsett melk og kjør først deigen ved lav hastighet i ca. 5 minutter til alt er godt blandet.
  2. Øk hastigheten til middels og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i ca. 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun og elastisk (og veldig deilig å ta på), det tar ca. 10 minutter. Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
  3. Kjevl deigen ut til et stort rektangel, ca. 20 x 30 cm. Pensle smøret jevnt utover leiven og dryss over sukker og kanel. Skjær eplet i små i biter (eller riv det grovt) og dryss eplebitene utover leien.
  4. Rull leiven sammen som en rullekake og del den i ca. 8-9 like store biter.
  5. Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek snurrene midt i ovnen ved 215 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

 

Comments are closed.