Kilde: http://www.godt.no/#!/oppskrift/7076/kanelsnurrer-med-eplebiter
Tips:
Topp de nystekte bollene med en frisk melisglasur laget av melis og vann
8 – 9 stk:
2,5 dl kald melk
25 gr gjær
450 gr hvetemel
100 gr sukker
10 gr kardemomme
1/4 ts salt
100 gr romtemperert smør
Kanel- og eplefyll
50 gr romtemperert smør
50 gr sukker
1 ss kanel
1 stort eple
1/2 sammenvispet egg, til pensling
Slik gjør du
- Smuldre gjæren sammen med det tørre i en bakebolle. Tilsett melk og kjør først deigen ved lav hastighet i ca. 5 minutter til alt er godt blandet.
- Øk hastigheten til middels og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i ca. 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun og elastisk (og veldig deilig å ta på), det tar ca. 10 minutter. Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
- Kjevl deigen ut til et stort rektangel, ca. 20 x 30 cm. Pensle smøret jevnt utover leiven og dryss over sukker og kanel. Skjær eplet i små i biter (eller riv det grovt) og dryss eplebitene utover leien.
- Rull leiven sammen som en rullekake og del den i ca. 8-9 like store biter.
- Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek snurrene midt i ovnen ved 215 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.