20 kanelboller
Oppskrift:
75 gr meierismør
2 1/2 dl lettmelk
25 gr gjær (1/2 pakke)
1/4 ts salt
0,6 dl sukker
0,75 ts kardermomme
1 egg (hold av ca halvparten til pensling)
6 – 7 dl hvetemel
Fyll:
60 gr meierismør (må være bløtt!)
0,6 dl sukker
2 ts kanel
Pensling:
Egg
Perlesukker
Fremgangsmåte:
1) Smelt smør, tilsett melken – varm til 37 grader.
Smuldre gjæren i en bolle, tilsett litt sukker, hell over litt av den lunkne væsken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett resten av væsken, salt, sukker, kardermomme, egg og det meste av melet.
2) Arbeid deigen smidig, strø over litt mel og la den heve under plast (lokk) på et lunt sted i 30 minutter.
3) Rør sammen ingrediensene til fyllet.
Elt og kjevle ut deigen til et rektangel, ca 20 x 40 cm.
Smør på fyllet og rull sammen fra langsiden.
Skjær rullen i ca 2 cm brede skiver. Trykk med skaftet av en bordkniv midt på hver bolle, slik at det blir en fordypning.
4) Legg bollene i papirformer. La dem heve til dobbel størrelse under plast i 30 minutter.
Pensle bollene med sammenvispet egg, og strø på perlesukker.
Stek midt i ovnen ved 250 grader i 8 – 10 minutter.
Avkjøles på rist.
Fint å fryse.