Kilde: http://www.detsoteliv.no/oppskrift/smorkranser
Oppskriften nedenfor er halvvert i forhold til orginalen (gir dermed ca 35 smørkranser)
Ingredienser
1 egg
125 g sukker
1/2 ts hornsalt
1/2 ts vaniljesukker
250 g hvetemel
125 g mykt smør
Fremgangsmåte
Pisk egg og sukker i 15 min, til skikkelig tykk og luftig eggedosis.
Rør i hornsalt og vaniljesukker.
Smuldre romtemperert smør i hvetemelet.
Kna dette så inn i eggedosisen slik at du får en jevn deig.
(Virker deigen for bløt, kan du ha den i kjøleskapet en liten stund.)
Trykk deigen gjennom en kjøttkvern med stjernetut. Eller trill ut tynne pølser.
Kutt lengdene i mindre stykker på ca 8 cm, som formes til kranser på bakepapirdekkede stekeplater.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 10 min. Avkjøles på rist.