Kilde: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/kransekakestenger/
INGREDIENSER
- 250 g mandler
- ca. 2 stk eggehvite
- 250 g melis
Sjokoladeglasur:
- 25 g kokesjokolade
- 1/2 ss kaffe
SLIK GJØR DU
- Skåld halvparten av mandlene.
- Mal skåldede og uskåldede mandler i hurtigmikser. Bland inn melis og elt inn eggehviter til en seig, fast deig. Pakk deigen i plastfolie og la den stå kjølig minst et par timer.
- Trill deigen ut til fingertykke pølser. Skjær pølsene i ca 8 cm lange biter. Legg bitene på bakepapir og stek dem ved 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl stengene på rist.
- Smelt kokesjokolade over vannbad og dypp en eller begge endene av kransekakestengene i sjokoladeglasuren. Legg dem på bakepapir til sjokoladen har stivnet.
Oppbevar stengene i tett boks. Kransekakestengene er fine å fryse.
Slik skålder du mandler: Hell kokende vann over mandlene. La dem ligge i 2-3 minutter og skyll dem så i kaldt vann. Klem dem ut av skallet med fingrene. La mandlene tørke noen timer eller over natten.