Kransekakestenger

Kilde:  https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/kransekakestenger/

 

INGREDIENSER

  • 250 g mandler
  • ca. 2 stk eggehvite
  • 250 g melis

Sjokoladeglasur:

  • 25 g kokesjokolade
  • 1/2 ss kaffe

SLIK GJØR DU

  1. Skåld halvparten av mandlene.
  2. Mal skåldede og uskåldede mandler i hurtigmikser. Bland inn melis og elt inn eggehviter til en seig, fast deig. Pakk deigen i plastfolie og la den stå kjølig minst et par timer.
  3. Trill deigen ut til fingertykke pølser. Skjær pølsene i ca 8 cm lange biter. Legg bitene på bakepapir og stek dem ved 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl stengene på rist.
  4. Smelt kokesjokolade over vannbad og dypp en eller begge endene av kransekakestengene i sjokoladeglasuren. Legg dem på bakepapir til sjokoladen har stivnet.

Oppbevar stengene i tett boks. Kransekakestengene er fine å fryse.

 

Slik skålder du mandler: Hell kokende vann over mandlene. La dem ligge i 2-3 minutter og skyll dem så i kaldt vann. Klem dem ut av skallet med fingrene. La mandlene tørke noen timer eller over natten.

 

 

Comments are closed.