Kilde: Rema, Grove horn | Oppskrifter | REMA 1000
Ingredienser
Ingredienser
120 gr |
Smør
|
|
---|---|---|
6 dl |
Melk
|
|
1 pk |
Gjær
|
|
650 gr |
Hvetemel
|
|
2 dl |
Lettkokte havregryn
|
|
200 gr |
Sammalt mel, grovt
|
|
2 ts |
Salt
|
|
2 stk |
Egg til pensling
|
|
2 neve |
Sesamfrø eller valmuefrø
|
Slik gjør du
Trinn 1
Smelt smør. Ta gryten av pannen og hell melken oppi.
Tips!
Trinn 2
Hell smørmelken i en bakebolle og smuldre gjæren. Rør og la stå i ti minutter før du tilsetter de tørre ingrediensene. Elt sammen til en fin deig.
Trinn 3
Dekk over og sett til hevning et lunt sted i en time eller til deigen har hevet seg til det dobbelte.
Trinn 4
Sett ovnen til 220 grader, varmluft. Ha deigen over på en melet flate. Kjevle ut til to avlange stykker. Skjær stykkene i trekanter og rull hver trekant mot spissen. Form til horn. Sett på bakebrett kledd med bakepapir.
Trinn 5
Dekk til og la etterheve i 15 minutter før du pisker egg og pensler hvert horn. Strø sesamfrø over og sett midt i ovnen i ca. 15-17 minutter til hornene er gylne. Avkjøl på rist.