Grove horn m/havregryn

Kilde: Rema, Grove horn | Oppskrifter | REMA 1000

Ingredienser

Ingredienser

120 gr
Smør
6 dl
Melk
1 pk
Gjær
650 gr
Hvetemel
2 dl
Lettkokte havregryn
200 gr
Sammalt mel, grovt
2 ts
Salt
2 stk
Egg til pensling
2 neve
Sesamfrø eller valmuefrø

Slik gjør du

Trinn 1

Smelt smør. Ta gryten av pannen og hell melken oppi.

Tips!

Trinn 2

Hell smørmelken i en bakebolle og smuldre gjæren. Rør og la stå i ti minutter før du tilsetter de tørre ingrediensene. Elt sammen til en fin deig.

Trinn 3

Dekk over og sett til hevning et lunt sted i en time eller til deigen har hevet seg til det dobbelte.

Trinn 4

Sett ovnen til 220 grader, varmluft. Ha deigen over på en melet flate. Kjevle ut til to avlange stykker. Skjær stykkene i trekanter og rull hver trekant mot spissen. Form til horn. Sett på bakebrett kledd med bakepapir.

Trinn 5

Dekk til og la etterheve i 15 minutter før du pisker egg og pensler hvert horn. Strø sesamfrø over og sett midt i ovnen i ca. 15-17 minutter til hornene er gylne. Avkjøl på rist.

 

Comments are closed.