Gulrotkake

KIlde: http://www.detsoteliv.no/oppskrift/gulrotkake-i-langpanne

Opprinnelig størrelse var 30 x 40.

Form 15 x 20. Brukte rund form 20 24/3-18.

Bakt første gang 24/3-18.

Veldig god – men for høy. Justert oppskrift for neste gang.

Enda bedre var den dagen etter. Saftigere. Kan derfor gjerne lages dagen i forveien.

Ingredienser

1,75 dl sukker
1,5 dl matolje, solsikkeolje eller rapsolje (brukte rapsolje første gang)
2 egg
2,5 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts kanel
250 g skrelt gulrot

Det går fint å bruke smeltet smør, men det gir ørlite mer kompakt kake. Hvis du likevel vil bruke olje, er det viktig at du bruker olje med nøytral smak (matolje, solsikkeolje eller rapsolje). Ikke bruk olivenolje og soyaolje, for det gir bismak på kaken.

 

Glasur:  (Halv porsjon var passe)
125 g smør (65 gr)
200 g kremost (f.eks. 1 pk Philadelfia) (100 gr)
250 g melis (125 gr)
1 1/2 ts vaniljesukker (litt under 1 ts)

Fremgangsmåte

Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller bruk elektrisk misker) til blandingen blir tykk og lys. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland i til en jevn deig. Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en bakepapirkledd langpanne (ca 15X20 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Bre ostekremen i et tykt lag over kaken. Lag gjerne riflete mønster i ostekremen med en gaffel. Del kaken i passe store firkanter.

Tips

750 g skrelt og renset gulrot tilsvarer ca 1 kg med urensede gulrøtter.

Er du ikke fullt så glad i ostekrem, kan du halvere oppskriften på glasuren.

Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem. Ostekremen gjør kaken litt klissete med det samme. Jeg pleier å dele kaken forsiktig i biter og så sette kakestykkene i kjøleskapet til ostekremen har stivnet noe. Så har jeg stykkene forsiktig i en fryseboks (ikke oppå hverandre) eller i fryseposer. Når kaken er frossen kan du stable kakestykkene oppå hverandre som du ønsker.

 

Comments are closed.