Utgangspunkt: Frokostbrød – 18 stk avlange halvgrove – Matgodt – mat og muligheter
Variant: Frokostbrød – 18 stk avlange halvgrove – Matgodt – mat og muligheter
Stekes i en langpanneskuff, dekket med bakepapir.
18 frokostbrød – mest 2/3 hvetemel og 1/3 sammalt fin
Oppskrift
50 gr gjær
25 gr meierismør
25 gr bremykt
7 dl vann
1 egg + 1 til pensling
1/2 ts salt
2 ts sukker
10 – 12 dl hvetemel
6 dl fin sammalt mel
Valmuefrø
Slik gjøres det:
1) Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett sukkeret. Smelt smøret og hell over vannet – varm dette til 37 grader. Hell væsken over gjæren og rør til all gjæren er oppløst.
Tilsett salt, egget og alt det grove melet og mye av hvetemel.
Rør og elt deigen til en god klump. Tilsett mer hvetemel, hvis deigen virker løs.
Strø litt mel over deigen. Ta plast over bollen, og sett til heving på et lunt sted.
La deigen heve i 30 minutter.
2) Sett ovnen på 225 grader.
3) Arbeid deigen smidig på et melstrødd bakebord. Del den i tre like deler, og form dem til lengder. Del hvert lengde i 6 biter. Bitene rulles til korte avlange brød, som legges i langpannen (30 x 40).
Ha plast over langpannen, og sett den til heving i ca 25 minutter.
4) Pensle med egg og strø på valmuefrø.
Stekes i ca 15 minutter.
Sett dem på nederste rille i 10-12 min, og deretter opp ett hakk i 3-8 min til gylden på toppen.
5) Avkjøles på rist (opp ned)
Fine å fryse!