Laget første gang 2/2-18. Meget god.
Kilde: https://norsktradisjonsmat.no/oppskrift/sitronkake
- 150 g smør (100 gr)
- 300 g sukker (180 gr) – prøvde 160 gr 13/2-1813. Litt snaut)
- 3 stk egg (2 )
- 1 stk sitron (riv skalet) (1 stk – litt under, revet skall og presset saft)
- 11⁄2 dl melk (1 dl)
- 300 g hvetemel (200 gr)
- 3 ts bakepulver (2 ts)
() = 2/3 oppskrift
Fremgangsmåte
- Forvarm omnen til 180 grader.
- Rør smør og sukker til det er kvitt. Tilsett egg, et om gangen.
- Rør inn melk, sitronskall og hvetemel med bakepulver.
- Tilsett presset silt sitronsaft
- Hell røra i en godt smurt form og stek midt i ovnen i cirka 45 minutt.