Formkake med kakao og sukrin

Bygger på: https://www.matgodt.no/hjemmebakst/formkake-med-kakao/ 

Dette er en sunnere variant.

Laget 1. gang 29/3-20. Meget god. Bør stå i kjøleskapet et par dager før den spises, da blir smaken betydelig bedre.

Ingredienser

100 g Bremykt
1/2 dl sukker (Reduser dette til 1/4 dl, neste gang)
1 dl sukrin  (Øk dette til 1 1/4 dl, neste gang)

1 1/2 egg
1 1/2 ss kakao (= 4 1/2 ts)
1 1/2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver 
110 g hvetemel 
0,75 dl melk

 

Sett ovnen på 175 grader

Bruk grå form

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem.

Pisk inn eggene, ett om gangen.

Sikt sammen de tørre ingrediensene. Vend i sammen med melken.

Ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å få alt godt blandet.

Ha deigen i en form kledd med bakepapir som rommer 0,75 liter. 

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 50 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

 

La kaken stå noen minutter i formen før den forsiktig hvelves ut av formen og avkjøles helt.

 

 

Comments are closed.