Kilde: http://www.detsoteliv.no/oppskrift/sjokoladeformkake
Halv oppskrift (justert oppskrift – for å få kaken litt høyere)
Laget første gang 19/2-18. Meget god.
Ingredienser
125/2 = 65 g smør (100 gr)
2/2 = 1 dl sukker (1 1/2 dl)
2/2 = 1 egg (1 1/2 egg)
2/2 = 1 ss kakao (1 1/2 ss)
2/2 = 1 ts vaniljesukker (1 1/2 ts)
1/2 = 1/2 ts bakepulver (1 ts)
150/2 = 75 g hvetemel (110 gr)
1/2 = 0,5 dl melk (3/4 dl)
1/5-19
Lagde en litt grovere/sunnere variant. Litt annerledes i smaken. Grei nok.
110 gr hvetemel,byttet ut med 55 gr hvetemel og 55 gram sammalt hvetemel
1,25 gr sukker
Resten likt
Oppleves som litt tørrere. Godt med ett stykk.
Fremgangsmåte
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem.
Pisk inn eggene, ett om gangen.
Sikt sammen de tørre ingrediensene. Vend i sammen med melken.
Ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å få alt godt blandet.
Ha deigen i en form kledd med bakepapir som rommer 0,75 liter.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 50 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).
La kaken stå noen minutter i formen før den forsiktig hvelves ut av formen og avkjøles helt.
Kaken kan fryses
Oppskriften er opprinnelig hentet fra Ingrid Espelids bok “Helt enkelt baking” (Gyldendal forlag, 2005).