Form på ca 1.1/2 l (3/4 liter form i parentes) ((10% større i 3/4 liter form – 25/3-17, for å få den litt høyere))
200 g smør (100 gr) ((110 gr))
190 g sukker (95 gr) ((100 gr)) (1 dl = 90 gram).
3 egg (1 1/2) ((2 egg))
Ca 1.1/4 dl melk (0,65 dl) ((0,7 dl))
250 g mel (125 gr) ((130 gr))
2 ts bakepulver (1 ts) ((1 toppet ts))
2 ts vaniljesukker (1 ts) ((1 toppet ts)
Rør smør, sukker og vaniljesukker hvitt.
Ha eggeplommene i smørblandingen.
Sikt mel og bakepulver og ha det i vekselvis med melken.
Vend inn de stivpiskede eggehvitene til slutt.’
Helles i form på ca 1.1/2 l (3/4 liter) .
Stek kaken på ca 175 grader i 50 – 60 min.
Stikk en trepinne ned i kaka. Slipper alt, er kaka ferdig.
Kaka bør stå i 48 timer i kjøleskap (i lukket pose), før den er spiseklar.
Da blir den saftigere og bedre.
Meget god!