Meget god og saftig.
Kaken blir saftigere, om den får stå i kjøleskapet en ekstra dag før den brukes.
Kan oppbevares i plastpose i kjøleskap noen dager.
Bakt første gang 23. juli 2016.
Ingredienser:
Form: 20 cm (form = 16 cm)
90 g mykt smør (72 gr). Alternativ for 16 form: 45 gr smør og 27 gr bremykt (17/3-21)
1,8 dl sukker (1,4 dl). Alternativ for 16 form: 0,9 dl sukker + 0,5 dl sukrin (17/3-21)
2 egg (1 1/2 egg)
2,7 dl hvetemel (2,2 dl)
1 ts bakepulver (0,8 ts)
0,8 dl lettmelk (0,7)
Fyll:
2 (- 3) store epler skåret i “tynne” båter
Litt sukker
Litt kanel
Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukker lyst og luftig.
Pisk inn eggene.
Sikt mel og bakepulver. Bland i sammen med melken.
Kle kakeform med bakepapir i bunn og gjerne på sidene (alternativt må sidene smøres med flytende smør).
Ha deigen opp i formen. Jevn til overflaten.
Skrell eplene, ta ut kjernen (hvis du har kjerneuttaker). Del dem i passe tynne båter.
Stikk båtene (tynneste siden) ned i deigen.
Strø sukker og kanel over.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca 1 time.
Godt å servere med krem.
Kaken er fin å fryse.
Mindre variant:
Brødform: 6 (høyde) x 10 (bredde) x 24 (lengde)
70 g smør (bør være mykt)
1,4 dl sukker
1 egg
1,8 dl hvetemel
vel 1/2 ts bakepulver
0,4 dl lettmelk
1 eple
Fremgangsmåte som over.
Stek på 175 grader i ca 1 time.
Dekk over med matpapir mot slutten, om den begynner å bli brun.