Kilde: http://torghjornet.no/nyheter/oppskrift-pa-sukkerfri-eplekake/
Denne sukkerfrie eplekaken passer godt for diabetikere som vil unne seg en liten dessert, eller til andre søtmunner som vil ha en litt sunnere godbit til kaffen.
Oppskrift på sukkerfri eplekake
Du trenger:
- 100 gram smør
- 0,5 dl sukrin gold
- 2 egg
- 2 dl hvetemel
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ss kesam med vanilje
__
- 2 store epler
- 2 store ss sukrin gold
- 1 ts kanel
- 1/2 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Rør sammen 2 ss sukrin gold, 1 ts. kanel og 1/2 ts. vaniljesukker. Vask og skrell to store epler og skjær i tynne skiver. Ha eplebåtene over i bollen og rør rundt til alle båtene er dekket av blandingen og sett til.
Bland romtemperert smør og sukrin til en jevn masse. Ha i ett og ett egg og bland godt mellom hvert egg. Tips: Eggene bør være romtempererte for å få en mest mulig luftig kake som «hever» fint. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, kanel og vaniljesukker og ha over i smørblandingen. Bland forsiktig sammen.
Ha halvparten av deigen i en smurt og melet 16 cm springform og bre den utover med en skje. Ha over halvparten av eplene, og dekk med resten av deigen. Ha den siste halvparten av eplene på toppen.
Stek på 180 grader i ca. 40 -55 minutter.
La kaken avkjøles i formen i 20 minutter før du tar den forsiktig ut av formen og avkjøler den videre på rist.
Server gjerne kaken lunken med en kule vaniljeis eller vaniljekesam – himmelsk!