Eplekake med brunt sukker

Kilde: http://www.godt.no/#!/oppskrift/6919/eplekake-med-brunt-sukker/widget

2personer

Grunnrøre

50 g meierismørmykt
50 g sukker
1 stk eggmellomstore/store
50 g mel

Fyll

1 stk eplesyrlige
1.75 ss sukkerbrunt eller lysebrunt
0.75 ts kanel

= 1 paibunn på 15 cm

En porsjon grunnrøre er nok til 1 små runde former á ca. 12–15 cm i diameter. Klem et dobbelt lag aluminiumsfolie rundt formene for ekstra isolasjon.
Forvarm ovnen til 180 grader.

  1. Rør smør og sukker lyst. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg. Rør til slutt inn melet. Som variasjon kan halvparten av melet erstattes med finmalte nøtter som mandler, pistasj eller hasselnøtter.
  2. 3. Kle formen med bakepapir og bre røren utover. Skjær eplene i smale båter eller biter. Vend eplene i sukker blandet med kanel. Dytt eplene godt ned i røren og dryss ev. rester av sukker over til slutt.
  3. Steke kaken i 35 minutter, men følg med underveis. Kaken er ferdigstekt når overflaten er pent gyllen og virker fast når du tar på den.
    Kaken kan også grilles. Bak den på middels varm grill, ca. 180 grader, under lokk.  La kaken stå i god avstand fra varmekilden slik at den ikke får for høy undervarme og blir brent på undersiden.

Eplekake med brunt sukker

Eplekake med brunt sukker

Eplekake med brunt sukker

Comments are closed.