Eplekake klassisk, til form 16/24

KIlde: https://www.godt.no/oppskrift/7086/klassisk-eplekake-med-kanel

Laget 1. gang 13/9-19. Meget god.
Har nedenfor redusert mengde kanel, da det ble for mye i opprinnelig oppskrift.
Reduserte også mengden sukker fra 200 gr til 175 gr – det var helt greit.

Ingredienser – form 24 (form 16)

200 gr (135 gr)  smør – mykt (17/4-20, form 16: 100 gr mykt bremyk + 35 gr romtemperert smør – meget god kake)

175 gr ( 120 gr)  sukker  (17/4-20, form 16: 90 gr sukker + 30 gr sukrin – meget god kake)

4 ( 3 )  egg

170 gr (115 gr)  hvetemel

1 ts ( 1/2 litt toppet ts) bakepulver

 

Form 16

100 gr mykt bremyk  (Juster til 110 gram, neste gang)
35 gr romtemperert smør  (Juster til 25 gram, neste gang)
90 gr sukker (Reduser til 70 gr, neste gang)
Piskes sammen til luftig krem
Tilsett 30 gr sukrin og pisk videre. (Juster opp til 50 gr, neste gang)
3  egg. Pisk inn ett og ett
115 gr  hvetemel
1/2 litt toppet ts bakepulver
Hvetemel og bakepulver siktes og blandes forsiktig inn

 

Fyll:

4 epler (3 epler)

4 – 4 1/2 ss sukker  (2 1/2 eller mindre)

1 1/2 ss kanel  (1 ss)

 

Slik lager du klassisk eplekake med kanel
Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsett eggene, et av gangen og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett hvete

Mel og bakepulver siktes og blandes forsiktig inn i deigen. Hell røren i en rund kakeform, 24 cm (16 cm) i diameter.
Stikk eplebåtene ned i deigen og stek kaken midt i ovnen i 50 – 60 minutter.

Comments are closed.