Kilde: http://www.detsoteliv.no/oppskrift/eplekake-i-brodform
Ingredienser
1,5 l form (0,75/grå silikonform) ((Justert oppskrift til grå silikonform – 4/3-19))
125 g smør (65 gr) ((80)). Prøv med bremykt.
125 g sukker (65 gr) ((80)) (16/4-20: 80 gr byttes ut med 40 gram sukrin og 40 gr sukker)
2 store egg (1 stort egg) ((1 1/2 egg))
125 g hvetemel (65 gr) ((80))
1 ts bakepulver (1/2 ts) ((3/4 ts))
2 ss vann (1 ss) ((1 1/4))
Pynt:
2-3 epler (1 – 2)
sukker
kanel
hakkede mandler
4/3-18:
Oppskriften over til går silikonform blir litt lav ().
Fremgangsmåte
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem.
Pisk inn eggene, ett om gangen.
Sikt sammen mel og bakepulver.
Bland inn i deigen sammen med vannet.
Ha deigen i en smurt brødform (1,5 liter/0,75 l) med bakepapir i bunnen. Skrell eplene og del dem i båter. Stikk eplebåtene ned i deigen og dryss over sukker, kanel og hakkede mandler.
Stekes på rist nederst i ovnen ved 180°C i 35-40 min.
Avkjøl litt i formen før du forsiktig tar den ut og fjerner bakepapiret.
Tips
Eplekaken er fin å fryse!
4/3-18: