Tatt utgangspunkt i: https://www.matgodt.no/hjemmebakst/eplekake1/
og https://www.diabetes.no/kosthold/oppskrifter/kaker/saftig-eplekake-med-sukrin/
¨https://www.funksjonellmat.no/sukrin/baking/
1 dl sukker veier 90 gr. 1 dl hvetemel = 60 gr.
Ingredienser:
Form: 16 cm)
70 g romtemperert smør
1,3 dl sukrin. Tatt den ned 0,1 dl i forhold til sukker. Bytteforhold er i utgangspunktet 1:1
1 1/2 egg (helst romtempererte)
2,2 dl hvetemel = 132 gr
0,8 ts bakepulver
0,7 dl lettmelk
Fyll:
2 (- 3) store epler skåret i “tynne” båter
Opp til 4 ts sukrin
Litt kanel
Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukker lyst og luftig.
Pisk inn eggene.
Sikt mel og bakepulver. Bland i sammen med melken.
Kle kakeform med bakepapir i bunn og gjerne på sidene (alternativt må sidene smøres med flytende smør).
Ha deigen opp i formen. Jevn til overflaten.
Skrell eplene, ta ut kjernen (hvis du har kjerneuttaker). Del dem i passe tynne båter.
Stikk båtene (tynneste siden) ned i deigen.
Strø sukker og kanel over.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca 1 time.