Eplekake i brødform

Kilde: http://www.detsoteliv.no/oppskrift/eplekake-i-brodform 

Ingredienser

1,5 l form (0,75/grå silikonform) ((Justert oppskrift til grå silikonform – 4/3-19))

125 g smør (65 gr) ((80)). Prøv med bremykt.
125 g sukker (65 gr)  ((80))  (16/4-20: 80 gr byttes ut med 40 gram sukrin og 40 gr sukker)
2 store egg (1 stort egg)  ((1 1/2 egg))
125 g hvetemel (65 gr)  ((80))
1 ts bakepulver (1/2 ts)  ((3/4 ts))
2 ss vann (1 ss)  ((1 1/4))

Pynt:
2-3 epler (1 – 2)
sukker
kanel
hakkede mandler

4/3-18:
Oppskriften over til går silikonform blir litt lav ().

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem.

Pisk inn eggene, ett om gangen.

Sikt sammen mel og bakepulver.

Bland inn i deigen sammen med vannet.

 

Ha deigen i en smurt brødform (1,5 liter/0,75 l) med bakepapir i bunnen. Skrell eplene og del dem i båter. Stikk eplebåtene ned i deigen og dryss over sukker, kanel og hakkede mandler.

Stekes på rist nederst i ovnen ved 180°C i 35-40 min.
Avkjøl litt i formen før du forsiktig tar den ut og fjerner bakepapiret.

Tips

Eplekaken er fin å fryse!

4/3-18:

Comments are closed.