Dansk sandkake

Mormors sandkake (Dansk sandkake/formkake)

Laget første gang 18/3-17. Ble litt kompakt og litt mye stekt. Reduserer steketid fra 75 til 70 min.

1,75 dl sukker (1 dl) (1 dl = 90 gr sukker)

200 gr smør (110 gr)

3 egg  (2 egg)

1,7 dl potetmel (1 dl)

2,5 dl hvetemel (1,3 dl)

1/2 ts bakepulver (1/2 ts)

Saften av 1 sitron (1/2 sitron)

 

Grå form + justert oppskrift – oppskrift fra formkake m/vaniljesukker:

110 g smør 

1,1 dl sukker 

2 egg 

2,1 dl hvetemel

1 toppet ts bakepulver

Saften av 1/2 sitron

 

Rør smør, sukker hvitt.

Ha eggeplommene i smørblandingen.

Sikt mel og bakepulver og ha det i vekselvis med saften fra sitron. 

Vend inn de stivpiskede eggehvitene til slutt.

 

Smør og sukker røres skummende hvitt, tilsettes eggeplommene – ett om gangen.

Pisk eggehviten stiv.

Potetmel, hvetemel og  bakepulver siktes inn, og til slutt skjæres de helt stive hvite inn i deigen.

Tilsett saften + det revne skallet av sitronen.

Rør om.

Deigen has i form (1,5 liter) kledd med bakepapir.

Stekes i 65 – 70 minutter i ovn på 170 grader – nederste rille.

Stikk en trepinne ned i kaka. Slipper alt, er kaka ferdig.

Legg over et bakepapir mot slutten, om den begynner å bli mørk.

Avkjøles utenfor formen

Spises ikke helt fersk. Kaken blir bedre etter en uke eller to. Oppbevares i kjøleskap.

 

Comments are closed.