To størrelser, 10-12 skiver og i parentes (5 – 6 skiver).
Lagd første gang i 2015. Andre gang 19.02.2017.
Meget god kake! 🙂
Oppskrift:
Eggehviter: 5 eller 10 ss/ca 2,8 dl (2,5 eller ca 0,8 dl).
Sukker: 3 dl (1 1/2 dl)
Finhakkede hasselnøttkjerner: 150 gr (75 gr). Bruk mandelkvern.
Hvetemel: 1 dl (1/2 dl)
Kakao: 1 – 2 ss (1/2 – 1 ss)
Mandelspon: 2 – 3 ss (1 – 1 1/2 ss)
Fyll:
Kremfløte: 3 dl (1 1/2 dl)
Hermetiske mandarinbåter: 1 boks – 300 gr (150 gr). I praksis er 1 boks på 300 gr = 190 gr mandariner
Pynt:
Melis
Fremgangsmåte:
Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukkeret – litt om gangen, og fortsett å vispe hele tiden.
Bland nøtter, mel og kakaopulver, og vend det forsiktig inn i stivpisket eggehvite.
Smør massen ut i en (halv) langpanne, som er kledd med lett smurt bakepapir. Strø mandelspon over.
Stekes midt i ovnen i 15 – 20 minutter på 175 grader eller varmluft på 175 grader. Brukte varmluft i 2017 – fungerte fint, 17 min.
Hvelv kaken på sukret matpapir.
La den avkjøles under langpannen.
Trekk papiret på toppen av.
Stivpisk fløten til fyllet.
La mandarinbåtene renne godt av seg, og vend dem inn i kremen.
Smør fyllet over kaken, mens kaken fortsatt er litt varm (og myk).
Rull kaken sammen uten at den sprekker – rull ganske løst. Derfor viktig at kaken ligger på papir.
Sikt eventuelt melis over.
Her er en annen variant, med aprikos – og servert som rund kake:
http://www.detsoteliv.no/oppskrift/budapestkake-lys