Budapestkake

Bygger på: https://www.matgodt.no/hjemmebakst/budapestrull/

Denne lages som en kake (form 15), med mindre sukker

 

Kakeoppskrift:

Eggehviter: 3 (eggehvite fra 3 mellomstore egg).
Sukker: 1 1/4 dl (Test: 1 dl sukker og 1/4 dl sukrin – blir smaken bra?)
Finhakkede hasselnøttkjerner: 80 gr. Bruk mandelkvern.
Hvetemel: 1/2 dl
Kakao: 3/4 ss
Mandelspon: ca 1 1/2 ss (strø over, på den bunnen som blir topp av kaken – evnt 1/2 bunn om bunnen deles i to)

 

Fyll:

Kremfløte: 1 1/2 dl (/ litt under)
Hermetiske mandarinbåter: 1/2 boks – 300 gr (boks på 300 gr = 190 gr mandariner). Bruk 100 gram mandariner

Fremgangsmåte:

Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukkeret – litt om gangen, og fortsett å vispe hele tiden.
Bland nøtter, mel og kakaopulver, og vend det forsiktig inn i stivpisket eggehvite.

Kle bunnen av en 15 cm springform med bakepapir.

Pensle bunnen/bakepapirer med smeltet smør/bremykt

Smør massen ut i formen (ca 2 cm tykkelse). Strø mandelspon over halvparten (v/halv kake).

kake_stekesStekes midt i ovnen i varmluft på 175 grader. 17 minutter

Hvelv kaken på sukret matpapir.
La den avkjøles under langpannen.
Trekk papiret på toppen av.

Del kaken i to like store deler (ved halv kake)

Stivpisk fløten til fyllet.
La mandarinbåtene renne godt av seg, og vend dem inn i kremen.

 

Smør fyllet over kaken.

Sett på toppen av kakebunnen, og strø eventuelt melis over.

Comments are closed.