Kilde/utgangspunkt: TomsMatprat – Hjemmebakt grovbrød i form (blogg.no)
Ingredienser
400 g hvetemel
200 g sammalt hvete fin
200 g sammalt rug grov
100 g havregryn
6 dl vann (37 grader)
50 gram gjær (1 pose tørrgjær)
1 1/2 ts salt
0.5 dl olje
1 ts sukker
1 ts sukrin
2 former a 1,5 liter
SLIK GJØR DU
Bland alt det tørre først i en bakebolle
Ha olje i litersmålet og fyll opp med vann 37 grader
Kjør kjøkkenmaskin sakte imens du har i vannet, tilsett så sukker/sukrin.
Elte deigen i 10-15 minutter
Sett til heving i 45 minutter til deigen er dobbel så stor
Kna deigen godt på kjøkkenbenken, så deler du i to like emner som du former til brød
Legg brødene i to smurte brødformer
La etterheve i 25-30 minutter
Det siste du gjør før du setter inn brødene, er å snitte dem. Å snitte brødene er å ta en så skarp kniv som mulig, og skjære noen fine kutt på toppen av brødene. Da slipper du at brødene sprekker opp.
Stekes på nederste rille 225 grader i 30-35 minutter
Avkjøles på rist