Grovbrød i form

Kilde/utgangspunkt: TomsMatprat – Hjemmebakt grovbrød i form (blogg.no)

 

Ingredienser

400 g hvetemel

200 g sammalt hvete fin

200 g sammalt rug grov

100 g havregryn

6 dl vann (37 grader)

50 gram gjær (1 pose tørrgjær)

1 1/2 ts salt

0.5 dl olje

1 ts sukker

1 ts sukrin

2 former a 1,5 liter

 

SLIK GJØR DU

Bland alt det tørre først i en bakebolle

Ha olje i litersmålet og fyll opp med vann 37 grader

Kjør kjøkkenmaskin sakte imens du har i vannet, tilsett så sukker/sukrin.

Elte deigen i 10-15 minutter

Sett til heving i 45 minutter til deigen er dobbel så stor

 

Kna deigen godt på kjøkkenbenken, så deler du i to like emner som du former til brød

Legg brødene i to smurte brødformer

La etterheve i 25-30 minutter

 

Det siste du gjør før du setter inn brødene, er å snitte dem. Å snitte brødene er å ta en så skarp kniv som mulig, og skjære noen fine kutt på toppen av brødene. Da slipper du at brødene sprekker opp.

Stekes på nederste rille 225 grader i 30-35 minutter

Avkjøles på rist

Comments are closed.