Kilde: http://www.saltogsitron.no/dessertoppskrifter/2/foccacia-og-fylte-horn
Laget første gang 3/12-17. (Bilde nedenfor viser halvporsjon, nå 3/4 porsjon = litt høyere brød).
Ingredienser:
- 3 dl lunkent vann (2,25 dl)
- 1 pakke gjær – 50 gr (37,5 gr)
- 4 ss olivenolje (3 ss)
- 6 dl hvetemel (4,5 dl)
- 1 ts salt (3/4 ts)
- ((Litt Rosmarin i deigen))
- Litt havsalt/Maldonsalt strøs oppå
- ((Rosmarin strøs på topp))
( ) = grå form
Ha salt og gjær i en bakebolle. Ha i lunkent vann og bland det med gjæren. Ha i 3 av 4 ss (2 av 3 ss) med olivenolje og bland så inn melet. La deigen heve i ca 30 – 45 minutter. Smør en bakeform med litt smør eller olje (eller bruk bakepapir) og ha i deigen.
La den etterheve i ca 20 minutter.
Rett før du setter den i ovnen lager du små hull i deigen, heller på den siste spiseskjeen med olivenoljen, og har på litt havsalt.
Stek focacciaen i 15 min på 250 grader, skru så ned ovnen og la den steke videre i 30 minutter på 120 grader. Sjekk at bunnen har blitt lett brun, etterstek evnt. i 5-10 minutter uten form.