Kilde: Minifocaccia | TRINES MATBLOGG
Finn frem kjøkkenmaskinen og:
5 dl lunkent vann
25 gram fersk gjær
1 ts grovt havsalt
1/2 ts sukker
4 ss olivenolje
ca 700 gram hvetemel
Bland alle ingrediensene (men hold igjen på litt av melet) i bakebollen, og kjør ved lav hastighet til deigen er godt blandet. Øk hastigheten til omtrent middels og elt deigen i totalt ca 10 minutter. Juster eventuelt med resten av melet. Du skal nå ha en blank og smidig deig.
Heves i minst 40 minutter, men helst mer enn en time, til dobbel størrelse. Ha mel på bakebordet og kjevle ut deigen til den blir passe tykk. Stikk ut små foccacia i ønsket størrelse med en utstikker, kopp eller lignende.
Legg minifoccaciaene på bakepapirkledt stekeplate. Jeg fikk ca 10 minifoccacia av denne oppskriften.
La brødene etterheve i minst 45 minutter.
Stikk nedi noen kvaster frisk rosmarin, hvis du har. Ringle over en god olivenolje og strø litt maldonsalt over.
Stekes ved 225 grader i ca 12-15 minutter, til minifoccaciaene er gjennomstekt og har fått en fin og gylden overflate.
Server minifoccacia med f.eks. rucculasalat, tomater, mozzarella, basilikum, olivenolje og en god balsamicoeddik, samt et dryss med maldonsalt.