Kilde: Hefte fra Joker + https://joker.no/Oppskrifter/brytebrod-med-ostefyll/
Ingredienser
Hovedingredienser
- 600 g hvetemel
- 150 g sammalt hvete, grov
- 5.5 dl lunkent vann (30–37 °C)
- 1 ts salt
- ½ pose tørrgjær
- 3 ss olivenolje
Fyll:
- 1 potte basilikum (eller tørket på glass)
- 2 ss olivenolje
- 100 g revet ost
Fremgangsmåte
-
Bland mel, tørrgjær og salt i en bakebolle, og rør vannet inn i melblandingen.
Elt sammen til en løs, men ikke klissete deig, tilsett eventuelt litt mer grovt mel til deigen slipper bakebollen.
Hell oljen over deigen og hev den til dobbel størrelse i ca. 40 minutter. -
Kna den ferdighevede deigen på nytt i 1–2 minutter.
Del den i 16 like store runde emner. Ha mel på benken, slik at deigen ikke henger igjen.
Trykk deigemnene litt flate med hånden eller en kjevle. -
Hakk basilikumbladene og bland dem med 2 ss olivenolje.
Legg litt basilikum og revet ost på hvert emne.
Brett deigen rundt fyllet og form til en bolle.
Legg dem tett, med skjøten ned, i en bakepapirkledd eller smurt liten langpanne.
Etterhev brødet i ca. 40 minutter. -
Stek brødet i forvarmet stekeovn, på 200 °C i ca. 35 minutter til de har fått en fin gyllen farge.
-
Tips! Erstatt gjerne basilikum med andre urter, og/eller 2 båter med finhakket hvitløk.