Brød med kesam i form

Kilde: Matpakkebrød – Oppskrift fra TINE Kjøkken

Fant dette på nett: “Melk gir mykere og “tettere” bakverk. Å bake f.eks loff med melk er ikke noe lurt fordi det da får man ikke lett og sprø skorpe. Rundstykker blir fine med melk”

Ingredienser

Antall stykker i 1,5 l form (2 brød i 1,5 l+ 2 l form (1/6-24))

  • 1 pakke (50 g) gjær eller 1 pk tørrgjær  (1 pk)
  • 5 dl vann (eller lettmelk)  ( 6,5 dl)
  • 1 ts salt  (1*1,5/2 =   1,1 ts)
  • 3 dl Kesam® Mager Naturell  (rik på protein og lite fett)  (3 dl)
  • 1 dl solsikkekjerner  (1,5 dl)
  • 5 dl sammalt hvete, grov  (5,5 dl)
  • (2 dl sammalt hvete, fin)
  • 8 dl hvetemel (10 dl)

Veldig godt brød!

 

Slik gjør du det

  1. 1

    To brødformer à 1,5 liter.  (1 a 2 liter)

  2. 2

    Smuldre gjær i en bakebolle. Varm vann (melk) til den blir lunken (37 °C). Hell melken i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam, solsikkekjerner og nesten alt melet. Arbeid deigen smidig og sett den til heving under plast på et lunt sted ca. 40 minutter.

  3. 3

    Legg deigen på bakebordet og del den i to. Kna deigen og form brød. Legg dem i godt smurte former.
    Etterhev under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.

  4. 4

    Sett stekeovnen på 200 °C.

  5. 5

    Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.

  6. 6

    Brødene er ferdig når du hører en hul lyd når du banker dem i bunnen. Avkjøl på rist.

    Tips

    Brødene egner seg godt til frysing.

 

 

Comments are closed.