Utgangspunkt for oppskriften: https://meny.no/oppskrifter/Bakst/Brod/brod-i-langpanne/
3 brød
Laget 1. gang 1/11-2020
Tar ca 3 timer å lage inntil de er ferdig stekt
Meget godt brød, men kunne vært noe grovere – prøv derfor med justert oppskrift neste gang
Justert 7/11-20 + 30/1-21 (la inn olje + 1 ts salt)
Justert 21/1-24: la inn 1 dl Chia-frø
Ingredienser
- 1,3 l vann ca 40 grader
- 10 gr tørrgjær (1 pk = 13 gr)
- 900 g hvetemel m/fullkorn
- 780 g hvetemel
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 dl linfrø
- 1 dl Chiafrø
- 1 ts salt
- 125 gram Sammalt grov
- 2 ss rapsolje (eller annen egnet matolje)
Slik gjør du
-
Bland de tørre ingrediensene raskt sammen.
- Tilsett lunkent vann + olje og elt deigen (ca 5 min) godt.
La heve i ca 1 time.
-
Kna deigen og form 3 brød. Legg dem ved siden av hverandre på bakepapir i langpannen.La etterheve i ca 30 min.Sett ovnen på 210 grader.
-
Pensle brødene med vann og dryss gjerne over litt linfrø.
Stek på nederste rille i ovnen i 50-60 minutter.
Hvis brødene blir for mørke i fargen kan du legge et bakeark over mot slutten av steketiden.
Kjennes brødene tunge kan det være at de må steke litt lenger.
Alle bildene er av brødbaksten søndag 1. november 2020: