Kilde: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/muffinsboller-med-eple
Laget første gang 11.11.2018
Ingredienser
25 g gjær
2,5 dl melk
0,5 dl sukker
0,5 ts kardemomme
1 egg
75 g smør
6 dl hvetemel
Fyll:
2 epler
1 ts kanel
2 ss sukker
Pensling:
1 egg + litt melk
Fremgangsmåte
Løs opp gjæren i lunken melk. Tilsett sukker, kardemomme, egget og mykt smør i klatter. Ha i melet og arbeid sammen til en løs deig (se tips). Hev i 30-40 min.
Skrell eplene og del i båter. Ha dem i en pose med sukker og kanel. Bland godt sammen.
Del deigen opp i emner. Trill til boller og legg dem i store muffinsformer. Bollene skal fylle drøyt halvparten av formene. Stikk noen eplebiter i hver muffinsbolle. Etterhev bollene i 30 min.
Når bollene har hevet, dyttes eplebitene ned i bollene igjen. Pensle over med litt egg som er pisket sammen med en skvett melk. Strø over det som er igjen av kanel- og sukkerblandingen.
Stekes nederst i ovnen ved 200°C i ca 15 min.
Tips
Dette blir en nokså løs deig. I og med at bollene stekes i muffinsformer, vil de holde formen uansett. Du kan eventuelt bruke litt ekstra mel når du triller ut bollene.
Muffinsbollene kan fryses.
.