Kilde: http://www.godt.no/#!/oppskrift/7974/saftig-banankake-med-sjokolade/widget
Bakt 1. gang: 6/5-17
Form: 1 liter (brukte den i silikon)
4 overmodne bananer
3 egg
100 gr rapsolje
400 gr hvetemel
150 gr sukker
1 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 ts kanel
100 gr lys kokesjokolade – i små biter
50 gr valnøtt – hakket
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader
- Kle formen med bakepapir
- Mos bananene med en gaffel til bananpure. Tilsett eggene og rør godt til alt er blandet sammen. Rør inn oljen.
- Sikt de tørre ingridiensene
- Vend sammen med en slikkepott – ikke rør for mye for da blir kaken veldig hard
- Vend inn sjokolade og valnøttene rett før steking
- Ha røren over i brødformen.
- Stek i 55-65 minutter. Prøv med pinne – skal være “ren” når du tar den ut igjen.
- Avkjøl
- Pakk kaken inn i aluminiumsfolie, så holder den seg saftig i flere dager.