Ananaspai

Ananaspai med kremete fyll

Kilde: http://www.detsoteliv.no/oppskrift/ananaspai-med-kremete-fyll 

Et godt tips å forsteke paibunnen før du har i fyllet. Dette forhindrer at mørdeigen blir rå og klissete av fyllet, og sikrer gjennomstekt kake. Når paibunner forstekes, har imidlertid deigkantene en tendens til å smelte og krympe nedover slik at kanten forsvinner. For å forhindre dette, lønner det seg å fylle paibunnen med keramiske bønner under forstekingen!

Ingredienser:

For 28 cm paiform!!

Mørdeig:
300 g hvetemel
100 g melis
1 ts bakepulver
200 g smør
1 egg

Ananasfyll:
1 stor, fersk ananas (500 g skrelt vekt, se tips)
– –
2 dl crème fraîche (se tips)
1 egg
1,5 dl sukker
3 ts vaniljesukker

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte:

Ha mel, melis og bakepulver i en food processor. Tilsett smøret og kjør maskinen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. Tilsett egget og kjør videre slik at deigen samler seg. (Har du ikke food processor, se tips).

Klem deigen utover i bunn og kanter på en smurt, rund paiform (28 cm i diameter) med avtagbar kant.

Prikk deigen et par ganger med en gaffel.

Legg et stykke bakepapir over deigen og fyll opp paiformen med keramiske bakekuler.

Forstek paibunnen midt i ovnen ved 200°C i 10 minutter.

Ta kaken ut av ovnen og fjern bakepapiret og bakekulene (se tips).

Rens ananasen og skjær den opp i biter.

Fordel bitene i paiformen.

Visp sammen crème fraîche, egget, sukker og vaniljesukker og hell dette over ananasbitene i formen.

Stek kaken videre midt i ovnen ved 175°C i ca 40 minutter.

La ananaspaien avkjøles før servering.

Fjern kanten på paiformen.

Sikt melis over kaken.

Vaniljeis smaker nydelig som tilbehør til denne ananaspaien!

Tips:

Jeg anbefaler å bruke fersk ananas fordi det gir aller best smak på kaken. En stor ananas gir ca 500 g ananasbiter. Får du ikke tak i fersk ananas, kan du også bruke hermetisk ananas. Du bruker da 2 små bokser som gir ca 500 g ananas (uten saft). Husk å la ananasbitene renne godt av seg før du har dem i den forstekte paiformen.

I stedet for crème fraîche kan du bruke seterrømme.

Det går fint å lage mørdeigen uten food processor også: Ha først det tørre i en bakebolle og smuldre så i smøret med fingrene til det blir fine smuler. Tilsett egget og kna mørdeigen sammen.

Keramiske bakekuler kan selvsagt brukes om igjen og om igjen. Bruk bakepapiret til å helle dem tilbake i boksen og bruk dem på nytt neste gang du vil lage en pai eller terte!

 

Comments are closed.