1.
Kilde: https://enestaaendemat.no/2013/12/01/epleglogg/
Eplegløgg (1 glass)
2,5 dl presset eplejuice (ikke fra konsentrat)
1 tynn skive fersk ingefær
2-3 nellikspiker
1/8 ts malt kanel
1/4 vaniljestang, snittet på langs
1 klunk mørk rom
0,5 skive sitron
Det finnes mye god presset eplejuice å få tak i. Bruk den du liker best. Jeg heller mot de syrlige, f.eks. fra Ringi. Ha eplejuice, ingefær, nellik, kanel og vanilje i en kasserolle og kok opp. Skru ned varmen og la gløggen trekke i 20-30 minutter.
Legg sitronskiven i glasset eller koppen og hell over litt rom. Øs til slutt over rykende varm gløgg. Nytes med en gang
2.
https://trinesmatblogg.no/recipe/epleglogg-med-kanel/
INGREDIENSER
1 l | eplejuice |
2 | kanelstenger |
1 ts | nellikspiker |
1 | vaniljestang |
4 skiver | eple , til dekor |
SLIK GJØR DU
Bruk eplejuice av god kvalitet, varm opp juicen til kokepunktet og tilsett kanelstang og nellikspiker. Splitt vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og tilsett frøene og stangen i eplejuicen. Dra kasserollen av kokeplaten og la toddyen trekke ca. 15 minutter. Sil blandingen og varm opp til kokepunktet igjen. Hell eplegløggen i glass eller krus, pynt med en epleskive og server umiddelbart.
3.
https://beritnordstrand.no/glogg/
- 1 liter ferskpresset eplejuice (ikke fra konsentrat)
- 1 stk kanelstang
- 1 stk anisfrøstjerneanis
- 8 stk nellikspiker
- 4 tynne skiver fersk ingefær
- 1 stk vaniljestang skåret på langs
- Bland alle ingrediensene i en kjele og varm langsomt opp til like oppunder kokepunktet.
- La blandingen trekke oppunder kokepunktet i 10 minutter under lokk.
- Slå av varmen og la det hele stå å trekke i romtemperatur et par timer, så smaksstoffene får tid til å utvikle seg.
- Sil så drikken gjennom en sikt og oppbevar den på flasker i kjøleskapet.