Godsaker

Det er mye som kan gjøre at mat blir litt bedre, eller at du har litt mer lyst på å spise.

Syltetøy er et godt, men ikke spesielt sunt pålegg. Likevel kan det være gunstig å spise det, for å ha lyst på frokost eller lunch. Da gjelder det å velge en variant med minst mulig sukker og uønskede e-stoffer.

Frysetøy er form for syltetøy, hvor bærene ikke er kokt – kun rørt, sammen med Certo frysepulver og sukker. (Det finnes flere typer frysepulver, men jeg foretrekker Certo).

Jordbær og bringebær egner seg veldig godt som frysetøy.
Fryses ned på glass – oppskriften står på Certo pakken. Mengden sukker gir utslag i hvor tynt frysetøyet blir – og hvor søtt det blir. Søte bær trenger mindre sukker. Bruk heller mindre enn mer av sukkermengden – smak deg til hva som er bra. Jeg bruker rundt 550 gram for 2 kg jordbær eller bringebær + 1 pakke Certo.

DSCN0398x

 

 

Jordbær

 

 

 

Bringebaer frysetoyBringbær

Bringebaer frysetoy glassLagt ned på glass, for å fryses.

 

Legg igjen en kommentar