Kilde: https://www.godt.no/oppskrift/3828/syltet-oerret-paa-urtesalat-og-pepperotkrem
Laget første gang 26/12-18. Meget godt.
Ingredienser – 8 porsjoner
500 g ørret
1 løk (vanlig eller sjalottløk)
4 ss salt
1 dl eddik – bruke Eplecidereddik i julen 2018
1 dl sukker
2 dl vann
Hel sort pepper
Laubærblad
Sennepsfrø
Hel nellik
Korianderfrø – ikke brukt julen 2018
Revet Muskattnøtt
Timian
Persille
Gressløk
Slik gjør du
Fisken må forberedes dagen i forveien.
Del fisken i ønskede biter og løken i ringer og strø på salt.
La ligge i 2 timer (avhengig av størrelse) og skyll av saltet.
Kok opp vann, sukker og eddikk med krydder og urter.
Avkjøl laken og hell over fisken og løken. La stå minst ett døgn før servering.
Tips: En variant som er mer holdbar får du ved å helle varm lake over fisken og oppbevare den på tette glass.
Pepperrotkrem – 8 porsjoner
1 dl kremfløte
1/2 ts pepperrot (bruk ekte vare som raspes)
Salt og pepper
Riv pepperroten på et fint rivjern.
Stivpisk fløten og tilsett pepperot og smak til med salt og pepper.
La stå og trekke 30 minutter, for å få smaken frem.
Urtesalat
2 SS Dill
2 SS Bladpersille
2 SS Vårløk
Assortert salat (Brukte Feldsalat ferdig blandet fra Meny julen 2018)
Olivenolje
Salt og pepper
Finhakk urtene og snitt vårløken, blad med salat og bland i noen dråper god olivenolje, litt salt og pepper.