Kilde: http://millasmat.com/middag/kremet-soppsuppe
INGREDIENSER
gir fire middagsporsjoner:
to spiseskjeer vanlig olivenolje
to finhakkede løk
et knust fedd hvitløk
400 gr blandet sopp
20 gr smør
en drøy liter grønnsak- eller kyllingkraft
havsalt og sort pepper etter smak
en dl kremfløte
litt revet muskatnøtt
en liten håndfull finhakket gressløk
en liten håndfull finhakket persille
Tilsett olivenoljen i en dyp panne og fres løk og hvitløk til den er myk men ikke har tatt farge. Skjær opp noe av soppen i fine skiver og legg til side og finhakk mesteparten resten. Tilsett smør og finhakket sopp i løken og rør det godt sammen. La det steke i noen minutter til soppen har fått en pen gyllen farge.
Hell på kraften, kok opp og la det småkoke i omlag fem minutter. I en annen panne freser du soppen du har skjært i tynne skiver i litt smør inntil de er pent brune og legg de til side.
Kjør suppen jevn i en blender, hell den tilbake i kjelen og smak den til med fløte, muskat, salt og pepper. Anrett suppen med den pent oppskårede soppen som garnityr og avslutt med en dryss av finsnittet gressløk og persille.