Soppsuppe kremet

Kilde:  http://millasmat.com/middag/kremet-soppsuppe

 

INGREDIENSER

gir fire middagsporsjoner:

to spiseskjeer vanlig olivenolje

to finhakkede løk

et knust fedd hvitløk

400 gr blandet sopp

20 gr smør

en drøy liter grønnsak- eller kyllingkraft

havsalt og sort pepper etter smak

en dl kremfløte

litt revet muskatnøtt

en liten håndfull finhakket gressløk

en liten håndfull finhakket persille

 

Tilsett olivenoljen i en dyp panne og fres løk og hvitløk til den er myk men ikke har tatt farge. Skjær opp noe av soppen i fine skiver og legg til side og finhakk mesteparten resten. Tilsett smør og finhakket sopp i løken og rør det godt sammen. La det steke i noen minutter til soppen har fått en pen gyllen farge.

Hell på kraften, kok opp og la det småkoke i omlag fem minutter. I en annen panne freser du soppen du har skjært i tynne skiver i litt smør inntil de er pent brune og legg de til side.

Kjør suppen jevn i en blender, hell den tilbake i kjelen og smak den til med fløte, muskat, salt og pepper. Anrett suppen med den pent oppskårede soppen som garnityr og avslutt med en dryss av finsnittet gressløk og persille.

Comments are closed.