Kilde: https://trinesmatblogg.no/recipe/crostini-med-dillkrem-og-rokt-laks/
Laget 1. gang 26/12-19. Meget godt
INGREDIENSER
5 skiver | bagette eller lignende |
olivenolje litt | |
100 g | røkt laks eller ørret , finhakket |
5 skiver | røkt laks |
200 g | kremost (Gjerne Tine naturell) |
2-4 ss | sitronsaft (eplemost julen 2019) |
1 ss / passe | dill (eller mer), finhakket |
nykvernet sort pepper | |
(sitron) |
SLIK GJØR DU
Drypp litt olivenolje over bagetteskivene og rist dem på begge sider i en grillpanne eller stekepanne, til de er sprø.
Rør sammen kremost og sitronsaft, til du får en jevn blanding. Tilsett finhakket laks og dill og vend det hele forsiktig sammen. Smak til med pepper, og eventuelt mer dill/sitronsaft dersom det er nødvendig. Dillkremen kan gjerne forberedes noen timer på forhånd og oppbevares i kjøleskapet.
Fordel dillkremen oppå bagetteskivene og pynt med lakseskive, sitron og dill. Alternativt kan du lage mindre biter og servere dem som fingermat. Serveres umiddelbart, gjerne med en god riesling til.
Denne kan alle i familien spise.