Crostini med dillkrem og røkt laks

Kilde:  https://trinesmatblogg.no/recipe/crostini-med-dillkrem-og-rokt-laks/

Laget 1. gang 26/12-19. Meget godt

INGREDIENSER

5 skiver bagette eller lignende
olivenolje litt
100 g røkt laks eller ørret , finhakket
5 skiver røkt laks
200 g kremost (Gjerne Tine naturell)
2-4 ss sitronsaft (eplemost julen 2019)
1 ss / passe dill (eller mer), finhakket
nykvernet sort pepper
(sitron)

 

SLIK GJØR DU

Drypp litt olivenolje over bagetteskivene og rist dem på begge sider i en grillpanne eller stekepanne, til de er sprø.

Rør sammen kremost og sitronsaft, til du får en jevn blanding. Tilsett finhakket laks og dill og vend det hele forsiktig sammen. Smak til med pepper, og eventuelt mer dill/sitronsaft dersom det er nødvendig. Dillkremen kan gjerne forberedes noen timer på forhånd og oppbevares i kjøleskapet.

Fordel dillkremen oppå bagetteskivene og pynt med lakseskive, sitron og dill. Alternativt kan du lage mindre biter og servere dem som fingermat. Serveres umiddelbart, gjerne med en god riesling til.

Denne kan alle i familien spise.

 

Comments are closed.