Kilde: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/ingrid-espelids-vaniljepudding
Laget første gang 15. juli 2018. Meget godt, med Piano bringebærsaus.
Brukte 1 liter helmelk til 3 personer – da hadde vi dessert i to dager.
Oppskriften gir 2 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 5 dl helmelk (1 l)
♥ 3 ss maisenna (6 ss)
♥ 1 eggeplomme (2)
♥ 2 ss sukker (4)
♥ 3 ts ekte vaniljesukker (6)
Fremgangsmåte:
Ha melk og maisenna i en liten kjele.
La blandingen koke opp under omrøring. Blandingen vil da tykne og få konsistens som en grøt. La den småkoke i et par minutter under stadig omrøring (det fjerner det meste av maisennasmaken).
Ta kjelen av platen.
Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker sammen i en skål og rør deretter inn i melkegrøten.
Hell blandingen i dessertbolle og avkjøl helt.