Sjokoladepannacotta med bringebær

Kilde: http://www.godt.no/#!/oppskrift/7153/sjokoladepannacotta-med-bringebaer

Dette er en søt, frisk og uimotståelig dessert du gjerne kan lage dagen i forveien.

Ingredienser

3personer

75 g mørk sjokolade
0.38 stk vaniljestang
1.5 ss brunt sukkereller vanlig sukker
0.75 dl melk
2.25 dl fløte
0.75 plate(r) gelatin
1.5 kurv bringebærtil servering

Slik gjør du

  1. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen, vaniljefrøene, sukker, melk og 1 dl fløte i en kasserolle.
  2. Kok opp og la fløtemelken trekke smak mens gelatinplaten bløtlegges i kaldt vann. Finhakk sjokoladen og ha den over i en bolle.
  3. Varm opp fløtemelken på nytt og løs opp gelatinen i den varme væsken.
  4. Sil blandingen over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet, bruk gjerne en stavmikser – slik at blandingen blir helt glatt og jevn, men pass på så du ikke visper inn mye luft. Rør til slutt inn resten av fløten.
  5. Fordel blandingen i fire skåler eller glass og la panna cottaen stå kaldt til den stivner, minst 4 timer og gjerne natten over.
  6. Mos 1/3 av bærene sammen med et par teskjeer sukker og bland det sammen med resten av bærene. Topp panna cottaen med bringebær, og pynt med et mynteblad hvis ønskelig.

Comments are closed.