Kilde: http://www.godt.no/#!/oppskrift/7153/sjokoladepannacotta-med-bringebaer
Dette er en søt, frisk og uimotståelig dessert du gjerne kan lage dagen i forveien.
Ingredienser
3personer
75 g | mørk sjokolade |
0.38 stk | vaniljestang |
1.5 ss | brunt sukkereller vanlig sukker |
0.75 dl | melk |
2.25 dl | fløte |
0.75 plate(r) | gelatin |
1.5 kurv | bringebærtil servering |
Slik gjør du
- Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen, vaniljefrøene, sukker, melk og 1 dl fløte i en kasserolle.
- Kok opp og la fløtemelken trekke smak mens gelatinplaten bløtlegges i kaldt vann. Finhakk sjokoladen og ha den over i en bolle.
- Varm opp fløtemelken på nytt og løs opp gelatinen i den varme væsken.
- Sil blandingen over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet, bruk gjerne en stavmikser – slik at blandingen blir helt glatt og jevn, men pass på så du ikke visper inn mye luft. Rør til slutt inn resten av fløten.
- Fordel blandingen i fire skåler eller glass og la panna cottaen stå kaldt til den stivner, minst 4 timer og gjerne natten over.
- Mos 1/3 av bærene sammen med et par teskjeer sukker og bland det sammen med resten av bærene. Topp panna cottaen med bringebær, og pynt med et mynteblad hvis ønskelig.