Kilde: http://www.tine.no/oppskrifter/desserter/fromasj-og-mousse/sjokolademousse
Må lages minimum 1 – 2 timer før servering. Kan lages dagen før, og oppbevares i kjøleskap.
3 (store) porsjoner (1 middels porsjon)
150 (50) gram kokesjokolade (bruk gjerne lys, for en mildere smak)
3 (1) egg.
1,5 (1/2) dl kremfløte
3/4 (1/4) ts vaniljesukker
Slik gjør du det
- Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene.
TIPS:
Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.
- Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.
- Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. (Ikke bruk all den stivpiskede eggehviten)
- Fordel moussen i porsjonsglass og la stå i kjøleskapet i 2-3 timer før servering.
3 store porsjoner gav dette 16/3-19.
Dessert for tre voksne17