Bilde er fra 11/5-2019
Bruk gamle multer, som ikke egner seg til vanlig dessert
Serveres lun til vaniljeis, eller avkjølt med fløte
Ingredienser:
600 g multer
1 dl sukker
1/2 dl vann
– –
1-2 ss potetmel
2 ss vann
Fremgangsmåte
Ha multene i en kjele og ha over sukker, vann
La multene koke opp og la blandingen småkoke i noen minutter, til multene har blitt helt myke og begynner å løse seg litt opp (tiden avhenger litt av hvor store jordbærene er og om du bruker friske eller frosne jordbær).
Rør ut potetmel i 2 ss kaldt vann i en liten kopp. Hell blandingen i den varme, småkokende multekompotten i en tynn stråle mens du rører rundt hele tiden. Du vil da merke at jordbærkompotten tykner til nesten med en gang.
Ta kjelen av platen.
Kompotten kan serveres varm eller avkjølt. Hvis du vil avkjøle den i en serveringsskål, lønner det seg å drysse littegrann sukker på toppen for å unngå snerk.