Krokan an også kjøpes (2/5-20):
Nettbutikk: https://bamsrudlavenas.selz.com/item/krokan-strossel 100 gr for 48 kr
Kjøpte derfra 5/5-20. Betalte med Vipps. Frakt: 60 kr. Ble sendt med posten. De er også kanskje på Bondens marked, som et mulig hentested.
Krokanfromasj
Fromasj
- 2 dl melk
- 2 ss sukker
- 5 plater gelatin
- 1/4-1/2 dl kokende vann
- 2 dl kremfløte
Smaken
- 80 g krokan
Fremgangsmåte
- Løs sukkeret opp i melken
- Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann i 7-8 minutter.
- Visp fløten til krem
- Tilsett knust krokan i kremen.
- Varm opp ca 1/4 dl vann til kokepunktet.
- Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene og løs opp gelatinen i den kokende vannet.
- Skjær den kjølige melkeblandingen langsomt inn i den flytende gelatinen, og rør av og til i blandingen begynner å stivne.
- Tilsett kremen m/krokanen.
- Rør til fromasjen begynner å stivne ellers kan krokanen synke til bunns.
- Fyll fromasjen i en rund form eller annen form du måtte ha.
- Sett den kaldt til den stivner.
Pynt fromasjen med krokan og krem
Kilde: http://www.spiselise.no/krokanfromasj/
Mange kvier seg for å bruke gelatin fordi det ofte kan oppstå lange tråder eller klumper med gelatin i desserten. Hemmeligheten er å smelte gelatinen til den er rykende varm (uten at den koker) og så blande den raskt inn i den ferdige kremen, som ikke bør være for kald.
Men før du kommer så langt må gelatinen legges i kaldt vann. Der skal den ligge å bli skikkelig myk (minst i fem minutter). Det enkleste er å bruke gelatinplater, men du kan også bruke gelatinpulver. Klem vannet ut av platene og smelt gelatinen i for eksempel saft eller væske du skal smaksette fromasjen med.