Krokan – hvordan lage

200 g sukker
100 g mandler

Fremgangsmåte:

  • Smelt sukkeret til karamell på middels sterk varme i en tykkbunnet kjele. Husk å holde hodet kaldt og barna langt unna når du lager karamell. Selv om sukkeret ikke koker som f. eks. vann, så er det allikevel veldig varmt (160 grader +) når sukkeret smelter.
  • Når du har en lysebrun karamell og alt sukkeret er oppløst tilsetter du mandlene og rører godt rundt.
  • Ha blandingen over på et bakepapir på kjøkkenbenken og la det stå og stivne, ca. 15-20 minutter.
  • Fin- eller grovhakk mandlene for å få krokan og tilsett isen. Krokan smaker godt i alle former, både på og i isen.

 

KROKAN (veldig enkelt å lage!)

  • 1/2 ss smør smeltes i gryte
  • 4 ss sukker tømmes oppi straks smøret er smeltet
  • 4 ss finhakkede mandler has oppi (Ha mandler i en plastpose og slå på med hammer/kjele så de blir mindre)
  • Rør hele tiden til det blir gyldent.
  • Tømmes utover på bakepapir på stekebrett
  • Når kaldt kan den knuses i en pose

 

2/5-20 se også her:

Hjemmelaget krokan

Kan også kjøpes (2/5-20):

https://www.lokalmat.no/no/produsenter/bamsrudlaaven-as/bamsrudlaaven-100g-krokan-stroessel-bamsrudlaaven-100g-mandel-krokan 

Nettbutikk: https://bamsrudlavenas.selz.com/item/krokan-strossel 100 gr for 48 kr

Selges hos: https://jacobs.no/Butikker/Jacobs/Jacobs/ på Holtet

NIC Ekte krokan strøssel – 1 kg

 

Comments are closed.