200 g sukker
100 g mandler
Fremgangsmåte:
- Smelt sukkeret til karamell på middels sterk varme i en tykkbunnet kjele. Husk å holde hodet kaldt og barna langt unna når du lager karamell. Selv om sukkeret ikke koker som f. eks. vann, så er det allikevel veldig varmt (160 grader +) når sukkeret smelter.
- Når du har en lysebrun karamell og alt sukkeret er oppløst tilsetter du mandlene og rører godt rundt.
- Ha blandingen over på et bakepapir på kjøkkenbenken og la det stå og stivne, ca. 15-20 minutter.
- Fin- eller grovhakk mandlene for å få krokan og tilsett isen. Krokan smaker godt i alle former, både på og i isen.
KROKAN (veldig enkelt å lage!)
- 1/2 ss smør smeltes i gryte
- 4 ss sukker tømmes oppi straks smøret er smeltet
- 4 ss finhakkede mandler has oppi (Ha mandler i en plastpose og slå på med hammer/kjele så de blir mindre)
- Rør hele tiden til det blir gyldent.
- Tømmes utover på bakepapir på stekebrett
- Når kaldt kan den knuses i en pose
2/5-20 se også her:
Kan også kjøpes (2/5-20):
Nettbutikk: https://bamsrudlavenas.selz.com/item/krokan-strossel 100 gr for 48 kr
Selges hos: https://jacobs.no/Butikker/Jacobs/Jacobs/ på Holtet