Kilde: https://trinesatblogg.no/2010/10/enkel-smuldrepai-med-eple-og-bringebær/
4 små porsjonspaier
2 epler, i biter
100 gram bringebær, friske eller frosne
(litt presset sitron)
1 dl hvetemel
3/4-1 dl demerasukker
1/4 – 1/2 ts vaniljesukker
ca 75 gram kaldt smør
Skrell eplene, ta ut kjernehuset og skjær opp i terninger.
Fordel eplene i en smurt liten form (eller en større ildfast form om du vil lage en litt større pai).
Press litt sitronsaft over eplene og fordel bringebærene oppå.
Fordel eplene i en smurt liten form (eller en større ildfast form om du vil lage en litt større pai).
Press litt sitronsaft over eplene og fordel bringebærene oppå.
Rør sammen mel, sukker og vaniljesukker.
Strø melblandingen over bær og frukt.
Høvle smøret med en ostehøvel eller lignende og fordel det oppå hver porsjonsform.
Strø melblandingen over bær og frukt.
Høvle smøret med en ostehøvel eller lignende og fordel det oppå hver porsjonsform.
Stekes ved ca 200 grader i ca 20-25 minutter, til de er gyldne.
Serveres lunkne med vaniljeis eller stivpisket kremfløte.